Indlæg fra medlemmer

Denne side er til referater fra de aktiviteter, der har været i Lynæs Bådelaug.
Så kom venligst med jeres indlæg – så som spændende sejlture og arrangementer i Lynæs Bådelaug regi.
Indlæg af almen interesse er altid velkommen.
Webmaster

——————————————————————————————

 Gule ærter i bådlauget.

Som sædvanlig havde Susanne og Per sørget for ,at alle 29 deltagere ved årets arrangement ,fik en virkelig hyggelig aften. ” Same precidure as last year ”, og dog. For i år startede aftenen med underholdning i form af verdensmusik ved Erik og Flemming og dertil blev serveret en rigtig skipperdrik: porter og gul citronvand. Så var stemningen lagt.

 

 

Før vi drak kaffe var der atter musik. Nu ved Peer og Erik med et velsyngende publikum. I år deltog både flere nye medlemmer og gæster og det var en god reklame for vores hyggelige bådlaug. 

Stort tak til arrangørerne for overskud og herlige ærter.

Ref. Helle

——————————————————————————————


Kivioq 13. oktober

 Vi var 33 interesserede tilhørere til informationsaften om Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq den 13/10. Efter en god gang skibberlabskovs med tilbehør, fik vi en grundig redegørelse for initiativet med at få skibet permanent til Hundested ,af tovholder for projectet og laugmedlem Per Makwarth.
Der er mulighed for at søge fonde til anskaffelse og midler til driften skal komme fra frivillige donationer og arbejdskraft på skibet.
I kan læse mere på www.kivioq-hundested.dk
Tak for en informationsrig aften.

Red. Helle.

——————————————————————————————

Tur til København med besøg på færgen Grønsund og kanalrundfart.

Fredag den 15/9 blev en lille flok på 15, hentet af en minibus ved bådlauget. Både humøret og solen på himlen stod højt. Turen ind til færgen, som ligger fast i Christianshavn, gik fint og der stødte Susanne og Per til. Vi gik ombord og blev modtaget af vores værtspar Jytte og Niels, et gævt par, han fra Jægersprisegnen. Så var vi ligesom på bølgelængde.

Niels fortalte lidt om skibets og han egen omskiftelige historie og efter at alle havde fået deres drikkevarer, skålede vi og spiste en rigtig dejlig frokost som Jytte havde tryllet frem til os.

Bagefter gik de fleste af os mod Nyhavn, en tur på 12-15 minutter, hvor vi startede vores havnerundfart. 4 blev tilbage og underholdt Niels og Jytte og passede baren ! Havnefærgen var stop fuld af turister og vi blev orienteret undervejs af en nydelig ung mand, der forklarede sig på 3 sprog i en fart.

Pludselig kom der en ordentlig skylle, og så var der regnslag til alle.

Vel tilbage på Grønsund, fik vi kaffe og chokolade. Niels spillede efter gehør på sin harmonika, en række sømandsviser og vi sang med så godt vi kunne uden vores sanghæfter. Dem må vi have med næste gang.

Kl 16,30 kom vores chauffør og så gik det stille og roligt hjem til Lynæs, vi var nemlig havnet i den værste weekend eftermiddagstrafik.

Tak til Christa for et godt arrangement.
Preben & Helle.

 

——————————————————————————————
Sankt Hans aften i Lynæs Bådlaug

Vi var hele 33 personer, der havde fulgt Annelises opfordring om at have en hyggelig aften sammen for at fejre midsommeren. Ret flot , når man tager i betragtning , at der var flere andre arrangementer i Lynæs havn den aften,ja i hele Halsnæs.

Alle kom med deres egen mad og der blev tændt op i grillen. Nogen havde for lidt mad med, andre for meget, så det udlignede sig. Stemningen var god, og toppede da Erik og Peer gav den gas på harmonika og violin og der kom gang i sanghæfterne.

Kl 21 var der fællesbål på stranden, ikke det største der er set i mands minde.
Ved midnatstid var der lukket og slukket i lauget og så var der nogen der lige skulle smage på bådværftets fadøl. Det kan absolut anbefales.
Ref Helle
——————————————————————————————


Minigolf med Lynæs Bådlaug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————
Vildtaften 27. januar 2017

Det var 34 forventningsfulde laugsmedlemmer og deres gæster, der satte sig ved Susanne og Pers flot opdækkede, jagtinspirerede bord. Alle sultne og spændte på vores treretters vildtmenu.
Sulten skulle snart blive midlertidigt stillet ved servering af første ret :
Flødelegeret fasansuppe, toppet med rigeligt persille og baconstykker.
Den smagte vidunderligt og der var rigeligt af den.
Næste ret bød på :
Vildsvinesteg som pulled pork med kartofler, bagte rodfrugter
og en skøn svampesauce.

Nu var maverne foreløbig fyldte og nu blev det tid til lidt muskelarbejde.
Altså sangermusklen. Sangbøger blev delt rundt og Erik og Per spillede harmonika og violin.
Senere fik vi god kaffe og dertil den 3. ret :
Tyttebærtærte med vanillecreme.
Alt var så utrolig veltillavet og lækkert og det hele smagte skønt. Vi vil alle takke Susanne og Per for det store arbejde de har lavet. Det er nu andet år de har gjort det, så måske er det nu en tradition !
Ref. Helle

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————
Julefrokost 2016

Der var kun 14 til julefrokosten da der var nogle, der lige skulle have klaret deres sygdom inden jul.
Som sædvandeligt var det nogle pragtfulde retter, folk kom med, og der var bankospil hvor man skulle stå op indtil man vandt — det var ret hårdt

God Jul alle sammen
Peter Lassen

——————————————————————————————

Hej alle.
Så havde vi atter en super hyggelig aften i lauget. Susanne havde lavet de lækreste guleaerterguleærter med flæsk og medisterpølse til. Tusind tak.
Efterfølgende var der  maritim tipskupon, som suverænt blev vundet af Bjørn og Ruth, som havde alle rigtige. 
Efter kaffe og kage sang vi masser af sømandsviser akkompagneret af Erik på harmonika

Preben og Helle

——————————————————————————————
Vinsmagning 2016

Onsdag den 9. november var vi 42 i Bådlauget, der mødtes til en spændende aften med vinsmagning.
img_2861img_2860

Vi havde fået besøg af Cheri og Gert Rasmusson, der kom direkte fra deres hotel i sydfrankrig, i Axat . Vi skulle smage 15 forskellige vine, fra lækre bobler til rød,-og hvidvine og søde lækre dessertvine.
Cheri holdt et blændende foredrag om det geografiske område tæt på Pyrenæerne og dets historie og ikke mindst om vinene, som de selv har udplukket fra lokale vingårde. Det var ikke masseproducerede vine, men vine, hvor der var kælet for druerne under væksten, plukningen og lagringen.
Til hver vin havde Gert lavet en lille haps, som passede til den enkelte vin. På den måde kunne vi smage, hvordan man kan servere vine, specifikt til forskellig retter. Hapserne var delikate, ligefra svinemørbrad til lammekød med forskellige krydderier og eksotisk fyld. Vi blev heller ikke snydt for to små lækre desserter, ris a la mande og chokolademousse.img_2855img_2856
Alt i alt blev det en lang aften, men jeg tror ikke der var nogen, der ikke var overordentlig begejstrede for vores vinværter.

 

Se hvad Cheri selv syntes om aftenens forløb:

Tusind tak for et helt fantastisk arrangement. Mange tak for en hyggelig, sjov og dialogrig aften. Det var en fornøjelse og glæde, at være sammen med jer alle sammen. Tak for god ro og orden – tak for jeres nysgerrighed, positivitet, dejlige humør.
I år var det et svært emne – det er altid lettere at servere ’drikke-venlig’ vin, omvendt synes jeg det er spændende at gøre folk lidt ’klogere’ på, hvordan de ved at byde deres mad den rette vin, kan opnå en maksimal nydelse og synergieffekt mellem mad og vin. Jeg håber, at alle fik en god og brugbar oplevelse med sig!
Vi må se om der er stemning for en gentagelse næste år.
Ref . Helle

——————————————————————————————
Afriggerfest i Lauget

dsc_0020 dsc_0011 dsc_0022

Lørdag d. 22. oktober mødtes vi i Bådelauget.
Sejlsæsonen var slut og vi skulle stryge standeren.
Vejret var gråt og regnfuldt, så vi fandt sammen på det nye havnedæk under agterdækket.
Jan takkede for sæsonen, som var slut, og vi mindedes Rene, og vores tanker gik til Jette.
Under sang blev standeren halet ned, og i den kommende vintersæsonen kan vi nu se frem til at mødes i Lauget til søndagsfrokost og andre hyggelige arrangementer ( jvf. aktivitetsplanen på hjemmesiden).
Efterfølgende havde vi Afriggerfest, hvor stemningen blev sat med et par sange, og hvor aktivitetsudvalget havde sørget for dejlig med og drikke, samt irsk kaffe til dessert.
Tak for en god og hyggelig aften.
Annette Heldager

dsc_0025 dsc_0021

——————————————————————————————

Stemningsbilleder fra sejlturen til Nykøbing Sj. den 3.9.2016

Lørdag d. 3.9. kl. 10, havde besætningen på Skipper Skræk og Escape, inviteret interesserede til en hyggelig sejltur til Nykøbing Sj.
Vi var i alt 11 friske sømænd/-kvinder, der mødtes på agterdækket, hvor vi fik en lille en at varme os på inden turen.
Kl. 10.15, satte vi kursen mod Nykøbing Sj. i strid modvind og bølgegang.
Nyk.Sj_1 Nyk.Sj_2 Nyk.Sj_3

 

 

 

Nyk.Sj_4

Kl. 13.30 var frokosten bestilt på en restaurant i gågaden, og den blev nydt under parasollernes skygge.
Rundt om bordet fra højre: Helle, Preben, Flemming, Peter, Marianne, Susanne, Per Lås, Susanne, Annelise, Per og Berit (den tomme stol)

Vi skiltes efter frokosten, da besætningen på Skipper Skræk havde andre aftaler og skulle hjemad.
Nyk.Sj_5 Nyk.Sj_6 Nyk.Sj_7

Escape besætningen rundede byen, som var ved at gøre klar til Honky Donky Nyk.Sj_8

 

Nyk.Sj_9

Tak for en rigtig dejlig dag

 ——————————————————————————————

Søndagsudflugt med Frederikke

Søndag d. 7. august var 17 medlemmer fra Lauget mødt op ved kanalen i Frederiksværk, hvor vi steg ombord på det gode skib Frederikke, for at få en hyggelig sejltur på Arresø.
Turen varede 1 time, og kaptajnen underholdt på hele turen med gode historier fra fortiden samt informationer om det rige dyreliv i vandet og langs bredden. Det var rigtig interessant.
Vejret var lidt blæsende, og en enkelt byge fik vi også, men Susanne og Låsen havde sørget for kaffe og hjemmebag til alle som blev nydt om bord, og fik os til at glemme vind og vejr.

Frederikke_frokost

Vi var 6 medlemmer der inden sejlturen mødtes med vores Udflugt med Frederikke_6medbragte madkurve, og på de opsatte bænke ved færgelejet nød vores frokost. Dette vil vi i aktivitetsudvalget gøre en større indsats for at ”invitere til” næste gang, så flere måske vil møde op. Det var rigtig hyggeligt.
Tak for en hyggelig dag

På vegne af aktivitetsudvalget: Berit Holmstrøm,

_________________________________________________________________________

 


Standerhejsning & Generalforsamling 2016 2_flag_11

DSC_0008 DSC_0003 DSC_0001

 

 

 

 

 

 

Bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen 2016, på følgende måde:
Formand: Jan Kjeldsen
Næstformand: Annette Heldager
Kasserer: Preben Svensson
Husforvalter: Flemming Skøtt
Sekretær: Vibeke Mortensen
Suppleant: Cliff Willeberg

——————————————————————————————

 Götakanal 2015

SHEIK IV (Annie & Erik) & SKIPPER SKRÆK (Peter & Marianne) har planlagt en “lille” ( ca.IMG_1734 700 sømil ), sejltur til Götakanal og vil prøve at holde eventuelt interreserede opdateret via nedenstående LINK.
Vi skulle være sejlet mandag 1. juni, men vejret var ikke til det, så nu er planen at sejle torsdag eftermiddag d. 4. juni

Logbog for SHEIK IV & SKIPPER SKRÆK 4. juni – 5. juli 2015
Lynæs – Dragør – Simrishamn – Karlshamn – Karlskrona – Kalmar – Öland – Västervik – Fyrudden – Mem – Götakanal – Göteborg – Vestkysten af Sverige – Lynæs

Annie & Erik
Marianne & Peter

——————————————————————————————

——————————————————————————————————